Internetworld testar webbhotell 2011

Varje år testar Internetworld svenska webbhotell i samarbete med Pingdom (min arbetsgivare). Nu har de publicerat resultatet av upptidstestet.

Av de sju webbhotell som får godkänt i testet är Levonline bäst med sina utmärkta 99,99 procent. Internet.se, Obido, Telia, Space 2U och FS Data får också mycket bra resultat, alla med en upptid på minst 99,97 procent.

Active 24, Binero och City Network är tre av de stora aktörerna som får anmärkningsvärt dåliga resultat i testet. Andra välkända webbhotell som One.com, Loopia och Crystone får också underkänt.

Notera dock att testet ”bara” löpt över 3 månader, och slumpen kan påverka en hel del. Jag gjorde själv ett liknande test med Pingdom under ett helt år, och testade även WordPress-prestanda under en månad. Detta var dock på betydligt färre webbhotell och servrar.

En kommentar till “Internetworld testar webbhotell 2011”

  1. Nu är visserligen detta inlägg nästan ett år men jag måste säga att Binero som jag har som webbhotellsleverantör blivit sämre och sämre. Laddningstiderna är väldigt sega och driftstörningarna förkommer tyvärr lite för ofta.

    Till fördelarna hör dock en föredömlig kontrollpanel, hyfsat snabb support men vad spelar det för roll när hemsidorna laddar som seg sirap?

Kommentarer inaktiverade.