Android är större än iPhone?

2010 är året då Android-telefonerna blev fler än iPhone. Exakt när det infaller beror på vem man frågar och vilket land man tittar på, men de flesta analyser är överens. (Några andra som nyligen skrivit om detta är Veckans affärer och Telekom idag.)

Detta innebär att du för första gången når fler människor om du utvecklar en Android-app än en iPhone-app. Men också att det inte längre finns bara en stor app-plattform. Du vill förstås nå så många som möjligt, och då måste du utveckla appar till bägge plattformar — till dubbla kostnaden!

Om man inte vill betala för dubbel app-utveckling, bör man istället satsa på webbappar som kan köras på alla smartphones. De är inte riktigt lika kraftfulla i dagsläget, men det kommer nog bli bättre.

De kommande åren fortsätter Android att öka och iPhone att minska:

Undersökningsföretaget IDC tror att Android kommer ha 25% av marknaden 2014, och iPhone 11%. Gartner tror istället att Android har 30% av marknaden och iPhone 15%. Vissa tror att det blir ännu större skillnad.

En kommentar till “Android är större än iPhone?”

Kommentarer inaktiverade.