Smart tidsregistrering med HourStick

För att testa ett koncept har jag tagit fram ett mycket enkelt verktyg för tidsregistrering. Det finns förstås redan en mängd sådana verktyg eftersom de är så viktiga för konsulter i alla branscher. Men jag har klurat ut ett lite annorlunda koncept som jag nu vill testa i verkligheten.

Det nya med verktyget HourStick, som jag kallar det (variation på yardstick), är att du slipper kategorisera aktiviteterna som du ska ta tid på. I vanliga fall måste man välja kund och projekt och kanske aktivitet när man ska registrera tid. På min förra arbetsplats var man dessutom tvungen att välja kategori, och vi systemutvecklare var tvungna att klicka på ”Systemutveckling” flera gånger om dagen.

HourStick har samma filosofi som Gmail: ”search, don’t sort”, och bygger på samma koncept som @-länkar och hashtags på Twitter. Aktiviteter skrivs som fri text, och om du senare vill gruppera och summera tidsåtgången för ett projekt eller en kund, söker du bara.

Exempelvis kan du kalla aktiviteten ”Felsökning enligt rapport från Adam @ACME” eller ”Utveckling av funktionen X #TheZProject”. När du sedan vill summera alla aktiviteter för ACME, söker du på ”@ACME” och för projektet The Z Project, söker du på ”#TheZProject”. Smidigt! 🙂

All data sparas direkt i webbläsaren, så du slipper registrera dig och logga in. Det är bara att köra. Observera att det än så länge bara är en prototyp och inte en färdig produkt, så använd den inte i skarpt läge.

Jag vill gärna ha feedback på HourStick — förslag på förbättringar, vad som saknas, om du tror att det kan fungera i din situation etc. I skrivande stund har jag lagt ned ungefär en arbetsdag, så självklart är det inte bra ännu! Om det finns ett intresse kan det så småningom bli en färdig tjänst.

(Källkoden är förresten öppen och finns på BitBucket. Det består av knappt 400 rader  Javascript plus jQuery och andra färdiga script.)

2 reaktioner till “Smart tidsregistrering med HourStick”

  1. Ser lovande ut. Lite som Remember The Milk. Hade önskat snabbtangenter istället för att behöva klicka med musen i webbui:et. Behöver du betatestare kan jag köra det varje dag nästa vecka. Jag hoppar mellan olika projekt och kunder hela dagarna.

Kommentarer inaktiverade.